24 augusti 2015
18:45

Hisingsbacka FC

Referat: Jitex Mölndal BK U - Hisingsbacka FC

Omstart i serien och seriefinal mot Hisingsbacka, en tuff uppgift i första matchen efter uppehållet. Och vi startar lite för försiktigt medan gästerna istället startar i ett högt tempo med hög press och bra passningsspel och vi får det tufft första 20 minuterna i matchen. HBFC kan också ta ledningen på en hörna där vi tappar markering och även efter målet fortsätter pressen vilket gör att vi har svårt att bygga upp anfallen och få till något spel på motståndarnas planhalva. Kajsa får också avvärja ett friläge med en benparad och det var skönt att vi klarar oss från fler baklängesmål i början av matchen.
Men vi jobbar oss sakta in i matchen och sista 15 minutrarna i första halvlek jämnar vi ut spelet och det blir mycket kamp på mittplanen och en del av motståndarna börjar se lite trötta ut pga det höga tempot.
Det ger oss energi i halvlek och när vi kommer ut efter pausen kan vi hota mer frammåt. Vi får till några bra uppspel ute på kanterna och vi är allt oftare i offensivt straffområde i andra halvlek.
Och efter 15-20 minuter bygger vi upp ett anfall på vänsterkanten, kommer runt backen och kan slå ett inlägg efter marken till vår forward som får stå omarkerad och placera in kvitteringen.
Efter det är det en fortsatt bra, tuff men ärlig kamp - precis som en seriefinal skall vara - men vi har nog lite övertag i farliga lägen framför målet andra halvlek. Och med 3 minuter på klockan hittar vi igenom med ett instick till vår toppforward som ensam med målvakten kan placera in segermålet.
Fantastiskt starkt att kunna vända ett underläge mot serieledarna till seger, en riktig kämpainsats av Jitex-tjejerna och stundtals riktigt bra spel i andra halvlek. Hisingsbacka bjöd upp till en bra kamp men vi hade bättre ork och vilja idag, jättebra gjort tjejer!
HBFC leder fortfarande serien med en match mer spelad men nu har vi möjligheten att gå om dem i slutändan!
Tack Wilma (F00) och Emma M för inhoppen!